20081126

Alışkanlığım*

Sürekli son noktayı koyduğunu, artık her şeyi iyi bir şekilde ilerletebilecek şeyi bulduğunu zannetme, bende bir hastalık gibidir. Yoo, hastalık derken kötü bir şey kastetmiyorum. Hatta, aksine çok nötr bir şeyden, olası bir alışkanlık durumundan bahsediyorum.
Söz gelimi, bu aralar, şu yaşıma kadar hiç böyle bir disiplin ve istekle yapmadığım ders çalışma işine girmiş bulunmaktayım. Neden şu an? Temel bir soruya basit bir yanıt: çünkü hayatımda ilk kez , artık sorduğum her soruya tatmin edici yanıtlar alabildiğim, bu sebeple aldığım ders ne olursa olsun, dinlemekten ve çalışmaktan son derece keyif aldığım bir yerde (konum olarak, aşama olarak) öğrenim görüyorum. İşbu sebeple, önce kendime, ders çalışırsam - düzenli bir biçimde;kaçırmadan ve düzenli aralıklara sahip tekrarlarla - her şeyin rahatça olabileceğini söyledim. Evet, bunun gerçek olduğu kısımlar da vardı ancak, olamadığı kısımlar da vardı. Bu kısımlar için de gerekli kulbu ancak geçen hafta kafama düşen bir saksı sayesinde (neden?) bulabildim: azim. Tahmin edilesi genel anlamının dışında, bende her şeyi mükelleştirebilecek fonksiyonu, çalışmaya başladığımda - en başta uyku bahanesi olmak üzere - sudan bahanelerle bırakmamı engellemesi, gerektiğinde yok yere (herhangi bir sebeple ders çalışıyorken), gerektiğindeyse sınav önce olması gereken yere kadar çalışmamı sağlaması yolundadır.
Bu örnek üzerinden, bahsettiğim alışkanlık mantığını aynen "düzenli yazı yazma"ya da uygularsak, çıkarılabilecek sonuç, şiddetle değişen ve hiçbir zaman uzun süreler için düzene giremeyen edebiyat-yazı-çizi çalışmalarım için çok aydınlatıcı olur. Kafamda binbir şekle bürünen yazı çalışmaları ve bu çalışmalar üzerinden sağlanabilecek gelişmeler, kalan projeler, projeler ve projeler bir yönüyle de olsa açıklığa kavuşmuş olur.
Kendimi, - ve bu yazıyı buraya koyduğuma göre hesaba kattığım - seni sıkıntıya sokmak istemem tabi ama alışkanlığımın çözümleri kısa süreli sunması can sıkıcı. Fakat/Belki bu irdelemeler bu alışkanlığı biraz olsun değişik bir yöne sokabilir.** Vatduyutink?***

*Bu yazıyla ve öncesinde d.ninkilerle farkına varıyorum ki... Uğ.
**Kendini doğrulamak, evet. Koca yazı bunun için miydi yani?
***Kamon!.. Kamon!.. Hey, kamon!.........

c.

1 yorum:

  1. 20081126 için 20081208 den dolaylı müdahele: Yazıda bahsedilen şahsın azimli ve her an gaz olduğuna inanmaktayım. Bi fanzin çıkarasım gelse kime giderim sanırsın be adam??
    seni öpülesice..

    YanıtlaSil

küllük